vineri, 10 octombrie 2008

For a better life - day 6

Matei 23:37-39
"Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci şi ucizi cu pietre pe cei trimişi la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum îşi strânge cloşca puii sub aripi, şi n-aţi vrut!

Iată că vi se lasă casa pustie; căci vă spun că de acum încolo nu Mă veţi mai vedea până când veţi zice: >"

Proverbe 29:18
"Când nu este nici o descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu; dar ferice de poporul care păzeşte legea!"


Evreii au dat-o în bară odată... s-au îndepărtat prin păcatul lor atât de mult de Dumnezeu încât nu mai puteau suporta descoperirile lui Dumnezeu făcute prin proorocii Săi care îi chema la pocăinţă şi reconciliere. Mai penibil decât atât, atunci când a venit EL Însuşi, întruchipat, erau atât de orbiţi spiritual că L-au considerat un IMPOSTOR.  În timp au ajuns să fie împietriţi cu inima şi încă vor mai fi pentru o vreme... vremea neamurilor... ce se va sfârşi, conform Scripturilor, odată cu venirea vizibilă a lui Mesia, Răscumpărătorul. Atunci Îl vor recunoaşte pe Cel ce L-au străpuns şi vor plânge pentru ce au făcut, iar Dumnezeu îi va primi, căci a făcut un legământ cu Avraam pe care îl va îndeplini până la ultima clauză.

Acum este vremea noastra, a celorlalte popoare, vreme de har şi prilej de a ne împăca cu Dumnezeu prin credinţa în jertfa mântuitoare a lui Hristos şi de a fi lumina lumii. Dar şi vremea noastră se va sfârşi, odată cu răpirea Bisericii la cer. Acest eveniment stă să se întâmple din clipă în clipă.

Doamne, de ce noi românii repetăm greşeala evreilor în orbirea lor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aștept comentariile dvs: